- Darka shop
- Blog
O čaji a kávě
Když přijde na ranní jídlo, mnoho lidí věří, že káva je důležitou součástí každé zdravé snídaně. Možná vás překvapí, že čaj je mnohem zdravější nápoj než káva. Přečtěte si o výhodách pití čaje. více
Vyzkoušejte neuvěřitelnou sílu plodů Aguaje, která tvaruje ženské tělo k dokonalosti a posiluje zdraví i krásu. více
Dovolte si zpestřit svůj jídelníček o tuto úžasnou potravinu. Chia semínka jsou zdrojem mnoha výživných látek, omega 3 mastných kyselin a vlákniny. Dodejte si energii každý den tak snadně. více
Zelená káva je posledním výkřikem módy v boji proti obezitě. Je silným přírodním antioxidantem, který bojuje s volnými radikály v krevním oběhu. Výsledky jsou neuvěřitelné! více
Chcete být vitální? Cítit se o 20 let mladší? Odbourat cholesterol? Být sexuálně stále aktivní? Mít radost ze života?
Řešením je Kotvičník! více
Jak správně připravit jednotlové druhy čajů? Jakou má mit teplotu voda? Jak dlouho se nálev louhuje? více
Čaj je nápoj, který nás provází každodenním životem a mnoha lidem se možná proto zdá všední a obyčejný. Je téměř neuvěřitelné, že se v Evropě objevil teprve před několika sty lety. Z nápoje nejbohatších se během staletí stal nápoj, který si zamiluje téměř každý. více
Fermentace je trochu nesprávný název pro komplex chemických dějů, především oxidaci, který probíhá při zpracování čajových lístků. Podmínkou fermentace je mechanické narušení buněk, například svinováním. více
Čajovník - Camellia Sinensis, čeleď Theaceae, byl evropským botanikům znám již dávno. Už před Linnéem (1753), otcem moderní vědecké nomenklatury, najdeme více než deset referencí na čaj. Linné původně zařadil čajovník do samostatného rodu, Thea. více
Rooibos pochází z oblasti Cederberg na Western Cape, ležící 250km od Kapského města. Obliba čaje Rooibos roste nejen v této zemi ale zejména v zahraničí. více
Rooibos roste pouze v hornaté oblasti Cederberg 250 km na sever od Kapského Města. Čistý vzduch a čisté horské potoky vyživují horské svahy, na kterých se Rooibos pěstuje.
Popíjení zeleného čaje má v Číně tradici téměř pět tisíc let. Mnohem později objevily kouzlo zeleného čaje i „západní“ civilizace. Vysloužil si pověst všeléku, který nás zaručeně ochrání před rakovinou či infarktem. A jako bonus pomůže bojovat s přebytečnými kily.